BibTex RIS Cite

Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

Bu makalenin temel amacı, yönetişimin ve boyutlarının, hatalı karar verme ve semptomlarına etkisi olup olmadığını ortaya koymak ve bu etkinin sebeplerini açıklamaya çalışmaktır. Makalede yönetişim; şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk ve adillik; hatalı karar verme semptomları ise; tamamlanmamış alternatif araştırması, tamamlanmamış hedef araştırması, tercih edilen seçimin risklerinin kontrol edilmesindeki başarısızlık, başlangıçta reddedilen alternatiflerin yeniden takdirindeki başarısızlık, yetersiz enformasyon arama, eldeki enformasyonun işlenmesinde seçici yanlılık ve beklenmedik durum planlarının oluşturulmasında başarısızlık boyutlarından oluşmaktadır. Makalenin örneklemi, kurumsal bir sektör üzerinde analiz yapabilme adına çimento sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın çalışanları ile sınırlı tutulmuştur. Makalede değişkenler normal dağılım gösterdiği için, verilerin analizinde parametrik yöntemler tercih edilmiştir. Bu anlamda iki değişken arasındaki ilişki Pearson korelasyon, etki ise regresyon analizi ile test edilmiştir. Makalenin sonucu açısından yönetişimin, hatalı karar verme üzerine etkisi olmadığı söylenebilmektedir. Fakat yönetişim boyutlarının, hatalı karar verme semptomlarına etkilerinin mevcudiyeti açısından ilginç sonuçların yer aldığı makalenin, farklı birçok örgütsel hastalığa yol açabilmesi bakımından yazına ve örgütlere katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ufuk Orhan

Publication Date March 21, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Orhan, U. (2016). Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Orhan U. Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;7(1).
Chicago Orhan, Ufuk. “Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, no. 1 (March 2016).
EndNote Orhan U (March 1, 2016) Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE U. Orhan, “Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
ISNAD Orhan, Ufuk. “Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (March 2016).
JAMA Orhan U. Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Orhan, Ufuk. “Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
Vancouver Orhan U. Yönetişimin Hatalı Karar Vermeye Etkisi: Çimento Sektöründe Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).