Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Aksaray İli Sığır İşletmelerinin Sosyo-Ekonomik Analizi

Yıl 2017, Cilt: 2 Sayı: 3, 1 - 11, 29.12.2017
https://doi.org/10.31797/vetbio.323732

Öz

Bu
çalışmanın temel amacı, Aksaray ilinde faaliyet gösteren sığır işletmelerinin
sosyo-ekonomik açıdan mevcut durumunun belirlenebilmesidir. Bu amaca yönelik
olarak bir anket formu hazırlanmış ve yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak
veri ve bilgiler elde edilmiştir. Araştırma örneğinin ana kütleyi temsil
edebilmesi bakımından
anketler 10 farklı
yerleşim yeri (köy ve belde) bazında yapılmıştır
.
Araştırma
sonuçlarına göre gerek süt gerek sığır besiciliği yapanların çok önemli bir
kısmı besicilik konusunda eğitim ve uzman desteği almadıkları belirlenmiştir.
Araştırmadan elde edilen diğer bir sonuca göre ise, sığır
işletmelerinin önemli bir kısmının tarımsal kuruluşlara üyeliği bulunmaktadır.
Ayrıca, Aksaray ilinde faaliyet gösteren sığır işletmelerinin ağırlıklı olarak
küçük ve orta büyüklükte olduğu tespit edilmiştir. Araştırma kapsamında elde
edilen diğer bir sonuca göre, sığır işletmelerinin önemli bir kısmı devletten
kredi ve teşvik beklentisi içinde olduklarını belirtmişlerdir

Kaynakça

  • Demir, P., Y. Aral, S. Sarıözkan (2014), “Kars İli Süt Sığırcılık İşletmelerinin Sosyo-Ekonomik Yapısı ve Üretim Maliyetleri”, YYU Veteriner Fakültesi Dergisi, 25 (1), 1 – 6 Özen, B. (2008), “Kars İlindeki Sığırcılık İşletmelerinin Yapısal Özellikleri”, Kafkas Ünv. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, Kars

Socio-Economic Analysis of Cattle Enterprises of Aksaray Province

Yıl 2017, Cilt: 2 Sayı: 3, 1 - 11, 29.12.2017
https://doi.org/10.31797/vetbio.323732

Öz

The main objective of this study is to determine
the socio-economic situation of the cattle enterprises operating in the Aksaray
province. A survey form was prepared for this purpose and data and information
were obtained by using the face-to-face interview method. Surveys were
conducted on 10 different settlements (villages and municipalities) in order
that the survey sample could represent the population. According to the results
of the research, it has been determined that a crucial part of the cattle breeders
who didn’t get education and expert support about milk and cattle breeding.
According to another result obtained from survey, important part of the cattle
enterprises has membership to agricultural establishments. In addition, it has
been stated that cattle enterprises operating in Aksaray are predominantly
small and medium sized. According to another result obtained within the scope
of the research, a significant part of the enterprises expects credit and
incentive expectation from government.

Kaynakça

  • Demir, P., Y. Aral, S. Sarıözkan (2014), “Kars İli Süt Sığırcılık İşletmelerinin Sosyo-Ekonomik Yapısı ve Üretim Maliyetleri”, YYU Veteriner Fakültesi Dergisi, 25 (1), 1 – 6 Özen, B. (2008), “Kars İlindeki Sığırcılık İşletmelerinin Yapısal Özellikleri”, Kafkas Ünv. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, Kars
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Hayvansal Üretim (Diğer)
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Erşan Sever

Arif İğdeli

Volkan Han

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2017
Gönderilme Tarihi 26 Haziran 2017
Kabul Tarihi 13 Aralık 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Sever, E., İğdeli, A., & Han, V. (2017). Aksaray İli Sığır İşletmelerinin Sosyo-Ekonomik Analizi. Journal of Advances in VetBio Science and Techniques, 2(3), 1-11. https://doi.org/10.31797/vetbio.323732

22563   CABI-Logo_NEW_accessible.jpg   logo_world_of_journals_no_margin.png  download download   download   download        download