Yazım Kuralları

Makaleler, İngilizce özet ile birlikte Türkçe veya tamamen İngilizce olarak yazılmalıdır.

Yazarlar Çalışmalarını yüklemeden önce derginin amaçlarına ve kapsamına uygunluğunu kontrol etmeli, etik sorumlulukları ayrıntılı olarak okumalıdır.

Makaleniz online gönderim sistemi üzerinden editöre ulaştıktan sonra, öncelikle makalenizin derginin amacına, kapsamına ve yazım kurallarına uygunluğu kontrol edilecek olup uygun olmayan yazılar yayın sürecine dahil edilmeyecek ve yazara iade edilecektir.

Gönderilen makalelerin dergiye uygunluğu editör tarafından incelendikten sonra, makale alanında uzman 2 bağımsız ve kör hakem tarafından incelenecektir.

Tüm makaleler için etik kurul onay belgesi sunulmalıdır. Makale yayına kabul edildikten sonra etik kurul izin numarası ana metinde yer almalıdır. Herhangi bir kuruma bağlı olmayan araştırmacıların, çalışmalarının veri toplama sürecinden önce bulundukları ildeki üniversitelerin etik kurullarına başvurmaları ve etik kurul onay belgesi almaları gerekmektedir. Tezlerden türetilen makaleler için, tez için verilmiş etik kurul onayının sunulması yeterlidir.

Yazarlar, değerlendirme sürecinin herhangi bir aşamasında makalelerini herhangi bir sebep göstermeksizin çekme hakkına sahiptir.

Makalenin derginin amacına, kapsamına ve derginin yazım kurallarına uygun olduğuna karar verildikten sonra, benzerlik oranı tespit edilir (iThenticate). Dergimizin benzerlik oranı üst sınırı derleme ve araştırma makaleleri için %15'dir. Makalenin benzerlik oranının belirlenen sınırlar içinde olduğu tespit edildikten sonra inceleme süreci başlatılacaktır. Aksi takdirde yazara iade edilecektir.

Çalışma gönderen yazar(lar)ın aşağıdaki etik sorumluluklara uyması beklenmektedir:
* Yazar(lar)ın gönderdikleri çalışmaların özgün olması beklenmektedir. Yazar(lar)ın başka çalışmalardan yararlanmaları veya başka çalışmaları kullanmaları durumunda eksiksiz ve doğru bir biçimde atıfta bulunmaları ve/veya alıntı yapmaları gerekmektedir.

* Çalışmanın oluşturulmasında içeriğe entelektüel açıdan katkı sağlamayan kişiler, yazar olarak belirtilmemelidir.

* Yayınlanmak üzere gönderilen tüm çalışmaların varsa çıkar çatışması teşkil edebilecek durumları ve ilişkileri açıklanmalıdır.

* Yazar(lar) kullanılan verilerin kullanım haklarına, araştırma/analizlerle ilgili gerekli izinlere sahip olduklarını veya deney yapılan deneklerin rızasının alındığını gösteren belgeye sahip olmalıdır.

* Yazar(lar)ın yayınlanmış, erken görünüm veya değerlendirme aşamasındaki çalışmasıyla ilgili bir yanlış ya da hatayı fark etmesi durumunda, dergi editörünü veya yayıncıyı bilgilendirme, düzeltme veya geri çekme işlemlerinde editörle işbirliği yapma yükümlülüğü bulunmaktadır.

* Yazarlar çalışmalarını aynı anda birden fazla derginin başvuru sürecinde bulunduramaz. Her bir başvuru önceki başvurunun tamamlanmasını takiben başlatılabilir. Başka bir dergide yayınlanmış çalışma gönderilemez.

* Herhangi bir sempozyum ya da kongrede sunulan yazılarda kongrenin adı, yeri ve tarihi belirtilmelidir.

* Bir araştırma kurumu ya da fonu tarafından desteklenen çalışmalarda, desteği sağlayan kuruluşun adı ve proje numarası verilmelidir.

* Yazarlar, çalışmada kullanılan ham veya işlenmiş verilerin talep edilmesi durumunda editörlüğe sunmakla hükümlüdür.

* Yazar dergide belirtilen tüm etik kurallara uygun bir şekilde süreci tamamlamakla sorumludur.

* Karamanoğlu Mehmetbey Üniveritesi Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisine gönderilecek olan çalışmalar, A4 sayfa düzeniyle oluşturulmalı ve yazılar tek sütun biçiminde yazılmalıdır.

* Sayfa düzeni her kenardan 2.5 cm boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır.

* Yazılar "Times New Roman" karakteri ile 12 punto büyüklüğünde ve 1.5 satır aralığı olacak şekilde iki yana yaslanmış biçimde düzenlenmelidir.

*Sayfa numaraları sayfanın altında ve ortasında olacak şekilde düzenlenmelidir.

* Sayfalarda üst bilgiye ve alt bilgiye yer verilmemelidir.

* Başlıklar arası iki satır aralığı olacak şekilde düzenlemelidir.

* Tablolar tek satır aralığı ve 9-11 punto olcak şekilde düzenlenmelidir.

* Çalışmalar başlık, özet ve kaynaklar dahil olmak üzere maksimum 25 sayfa olmalıdır.

* Çalışmalarda olabildiğince Türkçe kelimeler kullanılmaya özen gösterilmelidir.

* Çalışmalar; özet, anahtar kelimeler, ana metin, yazar notları, yazışma adresi ve kaynaklar bölümlerini içermelidir.

* Metin içi kaynak gösterimi APA Formatına uygun olarak gerçekleştirilmelidir. 

* Tüm kaynaklar APA Formatına uygun olacak şekilde düzenlenmelidir.