The aim of this paper is to determine the effect of the dimensions of the customer based brand equity to the word of mouth marketing. To this aim, the population of this study has been determined all academic and administrative staff of Düzce University. In this research, convenience sampling method was used as sampling method and the data has been collected from 325 staff by using face to face survey technique. The data has been analyzed by structural equation model. The research has been carried out on the basis of the garment industry. As a result of the research it has been found that the dimensions of the customer based brand equity, brand loyalty, perceived quality, brand association and brand awareness affect the word of mouth marketing directly or indirectly.
Bu araştırmanın amacı, tüketici temelli marka değeri bileşenlerinin kendi arasındaki etkileşimi ve bu boyutların ağızdan ağza pazarlamayla olan etkileşimini ortaya koymaktır. Bu amaçla, Düzce Üniversitesi'nde çalışan akademik ve idari personelin tamamı araştırmanın evreni olarak seçilmiştir. Araştırmada kolayda örneklem yöntemi kullanılmış ve 325 üniversite personelinden yüz yüze görüşme yöntemi ve anket tekniğiyle veriler toplanmıştır. Nicel tasarıma sahip olan bu çalışmada elde edilen veriler yapısal eşitlik modellemesi ile çözümlenmiştir. Araştırma, hazır giyim sektörü baz alınarak gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda, tüketici temelli marka değeri boyutlarından olan marka sadakati, doğrudan ağızdan ağza pazarlamayı; algılanan kalite boyutu hem doğrudan hem dolaylı olarak ağızdan ağza pazarlamayı etkilediği ve marka çağrışımları ile marka farkındalığı boyutlarının ise dolaylı olarak ağızdan ağza pazarlamayı etkilediği yönünde bulgulara ulaşılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Nisan 2014 |
Gönderilme Tarihi | 20 Eylül 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014Cilt: 15 Sayı: 1 |
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.